Nyhet

Fröken Snusk svarar på kritiken: "Kul med homoskoj"

I sin nya låt sjunger epadunk-artisten att hon inte får ligga med en kille för att han var homosexuell – något som väckt starka reaktioner. Nu bemöter Fröken Snusk kritiken.

I fredags släppte Fröken Snusk och Rasmus Gozzi den nya låten Homofil. Den handlar om en tjej som går hem med en kille men som "inte får ligga".

Texter lyder: "För jag får inte ligga / Han var homosexuell / Ja han var homosexuell".

Låten väckte många reaktioner på sociala medier och på landets kultursidor. Tone Schunnesson, Aftonbladets kulturskribent, skrev bland annat i en krönika att Homofil kan vara ett tecken på att homofobin är tillbaka. Hon skriver:


"Tänk på alla hemliga små queers som ikväll kommer sitta, runt om i landet, och supa i en sunkig källare med sina klasskamrater. Tänk hur deras mage kommer vända sig, när låten kommer på".

Nu bemöter Fröken Snusk kritiken i en kommentar till Aftonbladet. Hon skriver att låten syftar till att det är okej att älska vem man vill och att texten också tar upp att "det alltid är kul med homoskoj".

"Att låten skulle vara homofobisk är lika långt ifrån som när media tidigare ville utmåla en av våra mest populära låtar Strypsex I Ditt Garage att handla om att vi uppmanar mäns våld mot kvinnor när låten handlar om att det är ok att gilla BDSM".


I relation till Schunnessons krönika menar artisten att hon och Gozzi inte delar skribentens åsikter. Fröken Snusk kallar texten för en "dold politisk agenda" när hon "selekterar ut enskilda ord från låten och försöker göra det till något det inte är".

Hon fortsätter:

"Vi tar starkt avstånd från kolumnistens åsikter och anser att det är ok att vara homosexuell och gilla homoskoj vilket hela låten handlar om. Vi är dock vana vid att våra svar till media censureras på samma sätt som detta troligen heller inte kommer publiceras".


På epadunk-stjärnans Instagram har flera kommenterat den nya låten. En person skriver: "Låten var inte direkt hurrande för dessa förtryckta människor", medan en annan skriver: "Min respekt för dig gick ner".

Andra är mer positiva och skriver: "Jag håller med dig fröken snusk".

LÄS OCKSÅ: KRÖNIKA: Rid mig som en rasistisk dalahäst


ANNONCE