Nyhet

Fyra omhändertagna efter stormningen i Melodifestivalen

Melodifestivalens scen stormades under lördagen av flera aktivister. Loreens framträdande fick avbrytas men gjordes om kort därefter. Nu har fyra personer omhändertagits efter incidenten.

När Loreen uppträdde med låten Tattoo i Melodifestivalens sista deltävling i Malmö försökte flera personer ta sig upp på scenen. En av dem syntes i bild och höll upp en banderoll med ett klimatbudskap.

Säkerhetspersonal avlägsnade snabbt personerna, och numret fick avbrytas och göras om.

"Vi fick lite besök på scenen, det är sådant som händer", sa programledaren Farah Abadi under programmet.


Nu har fyra personer omhändertagits.

"Fyra personer har blivit omhändertagna som en förebyggande åtgärd, jag vet inte om det finns någon brottsmisstanke i nuläget", berättar Rickard Lundqvist, presstalesperson i polisregion Syd, till SVT.

Projektledare Anders Wistbacka kommenterar även valet att ta om numret från början.


"Loreens framförande stördes och TV-tittarna fick inte uppleva det som det var tänkt. Vi beslutade därför att hon skulle få framföra det i sin helhet igen".

Artisten själv säger till Aftonbladet att hon "varit med om värre".

"Jag trodde att det bara var någon som gillade musik och ville dansa. Jag fick jättefint stöd från publiken. Men jag var orolig för att det skulle förstöra upplevelsen för de som tittade och min publik".


Enligt Aftonbladet har också klimataktivistgruppen Återställ Våtmarker tagit på sig kuppen. I ett inlägg på Twitter skriver man följande:

"Forskare från Lund kuppade Mello. Världen är i kaos. Det är dags att vakna. Politikerna vet att människor kommer dö även i vårt land. Därför gick vi upp på Melloscenen. Framtiden blir en sorgesång. Inte glitter och glamour."

Gruppen taggar även Loreen och tackar henne för att hon är "så jäkla cool".


Klimataktivistgruppen tog också på sig ansvaret för kuppen i förra årets Idol-final.

LÄS OCKSÅ: Klimataktivist stormade scenen under Idol-finalen


ANNONCE