Nyhet

Ingen Eurovision för punklegendaren

Det blev ingen vinst för Sex Pistols John Lydon och hans band Public Image Ltd som tävlade om att få bli Irlands bidrag i årets upplaga av Eurovision Song Contest.

Under fredagens uttagning i Dublin blev istället bidraget We Are One, med Wild Youth, som knep finalplatsen. John Lydons bidrag, Hawaii, slutade på en fjärdeplats.

Bandet Public Image Ltd bildades av Lydon, mest känd under sitt alias Johnny Rotten, efter det att Sex Pistols splittrades 1978. Att punkikonen hade ambitioner att representera sina föräldrars hemland Irland i Eurovision har väckt stor uppmärksamhet och den del förvåning.

Det var en känslosam Lydon som under en pressträff berättade till brittiska medier att "möjligheten helt enkelt dök upp, men att det inte var något han planerat" och fortsatte:


"Jag skrev en låt som jag ville skulle vara gripande om den katastrof som min fru går igenom. Jag tror att jag har lyckats, men jag är inte säker".

Eurovision Song Contest arrangeras i Liverpool i Storbritannien 9-13 maj. Ukraina vann förra årets upplaga, men eftersom landet inte har möjlighet att anordna tävlingen har Storbritannien tagit över arrangemanget då britten Sam Ryder kom tvåa 2022.

LÄS OCKSÅ: John Lydons attack: "Ingen av er skulle ha en karriär utan mig"


ANNONCE