Nyhet

Konspirationsteoretiker tror att artistens Grammy-framträdande var "en satanisk ritual"

"Är ni redo för en liten kontrovers?"

Sam Smith och Kim Petras gick ihop för ett liveframträdande av sin gemensamma låt Unholy under söndagens Grammy-gala som innehöll röd belysning, pyroteknik och dansare som uppträdde i metallburar, medan Smith sågs bära en hornprydd hatt. Innan de intog scenen frågade Madonna, som introducerat duon, publiken: "Är ni redo för en liten kontrovers?"

Hon fortsatte med att säga: "Det här är vad jag har lärt mig efter fyra decennier i musiken. Om de kallar dig chockerande, skandalös, besvärlig, problematisk, provocerande eller farlig, är du definitivt inne på något".

Efter uppträdandet har konspirationsteoretiker och konservativa kommentatorer kritiserat uppträdandet, med en som till och med kallar det för början på ett "andligt krig", skriver Billboard.


Den republikanske senatorn Ted Cruz retweetade under tiden flera starkt formulerade citat-tweets som menade att uppträdandet var satanisk. "Det här är ... ondskefullt", kommenterade han på sin retweet av ett inlägg av den konservativa kommentatorn Liz Wheeler, där hon skrev: "Kämpa inte i kulturkrigen, säger de. Samtidigt lär demoner dina barn att dyrka Satan. Jag skulle kunna spy."

"Det är inte förvånande att se en satanisk ritual på Grammy-galan", tillade högerbloggaren Matt Walsh. "Satanism är dyrkan av jaget. Mycket av modern popmusik är satanisk i denna mening."

LÄS OCKSÅ: GRAMMYS 2023: Här är alla vinnare


ANNONCE