Nyhet

Little Jinders unika klänning – gjord av 40 p-böter

Under gårdagens Expressens kulturfest stod artisten för kvällens kanske mest spektakulära outfit – "Jag ville vända mina sorger till något positivt och snyggt".

Artisten och låtskrivaren Josefine Jinder, även känd som Little Jinder, blev värvad av Expressen i december och är sedan dess deras nya kulturskribent. Och under måndagens årliga kulturfest dök Jinder upp i en klänning gjord av 40 p-böter.

Men exakt hur mycket hon fått i p-avgifter vill hon inte avslöja.

– Jag kan berätta att det är runt 40 böteslappar i klänningen och att jag fått dem under tre månader, berättar hon för Expressen och förklarar att hon inte ens äger en egen bil, i stället var det med en hyrbil hon samlat på sig alla gula lappar.


– Jag är en hopplös optimist som tänker att det ska gå fort att uträtta ärenden, men så träffar jag en massa folk och blir stående och pratar. Och jag lär mig aldrig.

Enligt tidningen är klänningen ritad av artisten och Malena Ekström har sytt upp den.

 


Little Jinder släppte 2022 den hyllade skivan Salta Diamanter. GAFFAs Jim Knutsson hyllade artistens övergång från en djupt rotad elektronisk ljudbild till en mer analog i sin årskrönika:


"2022 var året när Sveriges enda rockstjärna, Little Jinder, lyckades med bedriften att växa upp utan att för den sakens skull bli förutsägbar och trist. Hon fick i stället mognad och melankoli att försiktigt sippra in genom högtalarna genom små försynta pärlor i en allt hårdare och mer cynisk värld".

LÄS OCKSÅ: Little Jinders nya karriärval

 


ANNONCE