Nyhet

Radiopratare avslöjar nytt Foo Fighters-album av misstag

”Det jag kan säga är att jag inte kan säga mer. Hur som helst, jag ber om ursäkt Dave. Jag är verkligen ledsen.”

Den brittiska programledaren och dj:n Chris Moyles råkade försäga sig under sitt frukostprogram på Radio X tidigare i veckan.

Efter att ha spelat Foo Fighters-singeln Walk från 2011 sa han i direktsändning:

”Jag älskar den låten så mycket, Foo Fighters med Walk. De har ett nytt album på gång som kommer ut i mars, Foo Fighters … Vilket jag verkligen ser fram emot.”


Under programmet gång nämns inte det kommande albumet igen. Därefter delades ett klipp från sändningen på Twitter och på fan-sidan ”FooFightersUK”, och uttalandet har sedan dess fått spridning internationellt, enligt NME.

I en senare sändning pratade Moyles om händelsen och medgav att han ”orsakat en del ståhej.” Tillsammans med kollegor, som mer än gärna visar upp för Moyles hur många sajter som plockat upp och skrivit om uttalandet, bemöter programledaren spridningen med att säga:

”Jag har hamnat i en väldigt obekväm återvändsgränd och vet inte vad jag ska göra. Jag vet inte vad jag ska säga utan att riskera att hamna i trubbel, jag vet inte vad jag ska säga utan att folk säger ’vad?’, jag vet inte vad jag ska säga utan att verka dum … Jag vet inte vad folk vill att jag ska säga.”


Moyles fortsätter:

”Jag tror att folk vill att jag ska säga ’jag kan inte säga något annat, jag kan inte säga mer än ja, ett nytt album släpps i mars’, men jag tänker inte säga något av det.”

Det Moyles faktiskt säger innan han avslutar är:


”Det jag kan säga är att jag inte kan säga mer … Hur som helst, jag ber om ursäkt Dave [Grohl]. Jag är verkligen ledsen Dave.”

NME ska ha sökt Foo Fighters-teamet för en kommentar.

Lyssna på ett klipp från sändningen här:


Sedan Foo Fighters hyllningskonserter till den bortgångne Taylor Hawkins, har bandet meddelat att de ska fortsätta spela. I ett känslomässigt inlägg på Instagram skrev bandet på nyårsafton:


”Utan Taylor hade vi aldrig blivit det band som vi blev – och utan Taylor vet vi att vi kommer att vara ett annat band framöver. Vi vet också att ni, fansen, betydde lika mycket för Taylor som han betydde för er. Och vi vet att när vi får se er igen – och det kommer vi snart göra – så kommer han att vara där i tanken.”

Foo Fighters kommer alltså att återuppta sina livespelningar någon gång inom en snar framtid, men exakt när det blir är ännu inte officiellt. Vem som kommer att ersätta Taylor Hawkins bakom trummorna är också oklart, och huruvida det är ett nytt album på gång återstår att se.

LÄS OCKSÅ: FOO FIGHTERS FORTSÄTTER SPELA LIVE UTAN TAYLOR HAWKINS


ANNONCE