Nyhet

Yasin om polisens varningar: "Arrangörer vågar inte boka"

Enligt den hyllade och brottsdömde artisten Yasin ska polisen ha "varnat" festivalarrangörer som vill boka honom att det finns risk att konserten avbryts.

För drygt två år sedan hyllades artisten Yasin Mahamoud med flera priser. Han tog hem titlar som årets hiphop/R&B och årets artist på P3-Guld, men kunde inte ta emot statyetterna då han satt häktad misstänkt för att ha deltagit i kidnappningen av Nils "Einár" Grönberg.

Senare dömdes Yasin för förberedelse till människorov till 10 månaders fängelse, och situationen startade en stor debatt kring kopplingen mellan gangsterrap och kriminalitet.

Artisten släpper snart ett nytt album och i en intervju med Nyhetsbyrån Järva berättar han om sitt nya liv präglat av småbarnslivet:


"Du kommer höra det, på det nya albumet. Men det handlar inte om vad du skriver, utan från vilket perspektiv du skriver. Det är det som kommer att ändras. Förut så var jag i det, jag var den arga killen som sade 'fuck the world'", säger Yasin till tidningen och fortsätter:

"Nu berättar jag om den killen, för jag själv, jag kan inte stå för det längre. Jag kan inte stå i studion och rappa om skjutningar, när jag lever ett helt annat liv. Jag försöker hitta ett annat sätt att skriva på och göra andra saker".

Det nya albumet, Pistoler, Poesi Och Sex, ges ut imorgon, den 28 februari. Däremot är det inte säkert att det kommer bli några spelningar:


"Ja, om polisen låter bli att stänga ner om jag uppträder. Många vill boka mig till de största festivalerna, men alla är lite nojiga. Polisen har varnat en del, men det är bara propaganda. För affärerna är det inte bra, jag är ingen tonåring längre utan har en familj att försörja. Det är stora pengar jag blir bokad för och det är mitt företags trovärdighet som står på spel", förklarar Yasin för Nyhetsbyrån Järva.

LÄS OCKSÅ: Yasins fortsatta kritik mot P3 Guld och Grammis

ANNONCE