Nyhet

Yasin sjunger om 12-åriga Adriana i ny låt

Den brottsdömde artisten reflekterar över konsekvenserna av gatuvåldet på sitt nya album.

Yasin släppte idag sitt nya album Pistoler, Poesi Och Sex. Skivan består av 13 låtar som han själv beskriver som annorlunda jämfört med tidigare musik han släppt.

Till Nyhetsbyrån Järva berättar rapartisten att det inte handlar "om vad du skriver, utan vilket perspektiv du skriver. Det är det som kommer att ändras".

För drygt två år sedan hyllades Yasin med flera priser. Han tog hem titlar som årets hiphop/R&B och årets artist på P3-Guld, men kunde inte ta emot statyetterna då han satt häktad misstänkt för att ha deltagit i kidnappningen av Nils "Einár" Grönberg.


Senare dömdes Yasin för förberedelse till människorov till 10 månaders fängelse, och situationen startade en stor debatt kring kopplingen mellan gangsterrap och kriminalitet.

På det nya albumet får lyssnaren istället följa med Yasin när han blickar tillbaka på tiden som varit – ett liv präglat av kriminalitet som han nu påstår att han lämnat bakom sig. Och i låten Långt Hemifrån reflekterar han över konsekvenserna av gatuvåldet.

"Jag trodde aldrig våldet skulle drabba de civila / Hon var bara 12, alldeles för tidigt / Må hon vila", sjunger Yasin.


Textraden handlar om det uppmärksammade fallet Adriana – den tolvåriga flicka som sköts ihjäl av misstag vid en bensinmack i Norsborg i Botkyrka när hon var ute med sin hund i augusti 2020.

Drygt två år efter den tragiska händelsen åtalades tre män för mordet. Aftonbladet rapporterar att flickan inte var måltavlan för skjutningen, utan planen var att mörda två män ur ett rivaliserande nätverk som stod några meter bort.

Den enda som träffades av kulorna som avlossades var dock Adriana. Hon avled efter att ha fått två skottskador.

LÄS OCKSÅ: Yasin om polisens varningar: "Arrangörer vågar inte boka"


ANNONCE