Nyhet

Artisterna för Nemis på Sweden Rock Festival 2023 klara

Nya intressanta artister och en jämställd scen står i fokus när årets åtta akter för Nemis Sweden Rock nu presenteras.

Nemis (New Music In Sweden) är Studiefrämjandets livescen för ny svensk musik och ännu oetablerade artister. Nemis är på plats på Sweden Rock Festival torsdagen den 8 juni.

Flera hundra artister har i år ansökt om att få spela på Nemis. I urvalsprocessen har fokus varit att lyfta fram nya spännande artister, samtidigt som hälften av de utvalda banden ska vara jämställda, kvinnodominerade eller frontas av en kvinna. Geografiskt kommer Nemis-banden i år från Malmö och Helsingborg i söder, till Östersund i norr.

– För oss som studieförbund är det fantastiskt att kunna fortsätta erbjuda den här möjligheten till några av våra hårdast rockande och kämpande grupper, säger Marcus Pehrsson, kommunikationschef och före detta utvecklingsledare för musikverksamheten på Studiefrämjandet.


Nemis är sedan länge ett inslag på många svenska festivaler, och har funnits sedan 2006. Scenen på Sweden Rock Festival är den mest långlivade av dem alla. Detta blir 16:e året för samarbetet mellan Studiefrämjandet och Sweden Rock.

– Det känns bra att vi genom Nemis-samarbetet har möjlighet att bidra till tillväxten av nya band i vår genre. Vi viker gladeligen åtta speltider årligen till detta, speciellt som vi märker att det är ett väldigt uppskattat inslag bland publiken, säger Kalle Blomgren, bokningsansvarig och vice vd på Sweden Rock Festival.

ARTISTERNA PÅ NEMIS SWEDEN ROCK FESTIVAL 2023:


Children of the Sün (Arvika)
Dahlia (Trollhättan/Göteborg)
Karmanjakah (Stockholm)
Liar Thief Bandit (Malmö)
Modesty (Helsingborg/Malmö)
Running Cooper (Östersund)
Sanctrum (Uppsala)
The Overthrone (Stockholm)

LÄS OCKSÅ: En av Sveriges viktigaste scener för ny hårdrock öppnar för nya band

ANNONCE