Nyhet

Den brittiska artisten firar singeletta

"Jag är helt överväldigad, och så extremt stolt över att ha gjort det helt independent."

Den brittiska singer-songwritern RAYEs Escapism har klättrat på listorna sedan releasen i november förra året och i skrivande stund innehar låten förstaplatsen på den engelska singellistan.

I en intervju med NME berättar hon om framgångarna:

"Jag är helt överväldigad, och så extremt stolt över att ha gjort det helt independent, med musik som jag själv älskar. Det gör också att jag reflekterar. Det har gått tio år sedan jag släppte min första singel, så den här typen av saker händer inte över en natt, det är hårt arbete som har lett till detta."


Sommaren 2021 skapade RAYE rubriker när hon lämnade sitt dåvarande skivbolag Polydor Records. Artisten menade att de vägrat släppa hennes debutalbum, trots ett kontrakt på fyra album som de båda parterna skrev under 2014. 

"Jag tror att många tyckte lite synd om mig efter allt det där. Det såg inte bra ut. Det sjukaste har varit att bli försäkrad om hur viktigt det är att lita på sin magkänsla och att man som artist vet vad som är bäst för en själv."

Nu är hon helt och hållet independent och om tre veckor släpper RAYE hennes efterlängtade debutalbum My 21st Century Blues.


LÄS OCKSÅ: MIX: Best Of Dance Pop 2022

ANNONCE