Nyhet

Ghost samarbetar med Def Leppard

"När jag påbörjade arbetet med skivan tänkte jag att låtarnas struktur skulle vara lite mer som Def Leppard".

I mars förra året släppte Grammyvinnande Ghost sitt femte album Impera. På albumet finns hitlåten Spillways med idag över 50 miljoner globala streams. Den ömsesidiga beundran mellan Ghost och Def Leppard har dokumenterats i intervjuer och idag släpper de Spillways med frontfiguren Joe Elliott som feature.

Impera var mitt favoritrockalbum från 2022, jag fick under tiden reda på att Tobias är lite av ett fan till Def Leppard, jag antar att det var oundvikligt att vi både skulle få kontakt med varandra. När vi väl hade introducerats för idén att samarbeta blev det som en snöbollseffekt helt organiskt och jag är så glad att jag fick sjunga på min favoritlåt från albumet, berättar Joe Elliott.

Tobias Forge har tidigare berättat i intervjuer om influenserna från Def Leppard till Impera.


– När jag påbörjade arbetet med skivan tänkte jag att låtarnas struktur skulle vara lite mer som Def Leppard, sa Tobias i en intervju med Metal Hammer 2022.

LÄS OCKSÅ: Ghosts virala hit säljer guld i USA

Tidigare i år vann Ghost Årets rockalbum på American Music Awards. Detta är inte enda priset de kan ta hem i år. De är även nominerade till Best Metal Performance på amerikanska Grammy Awards med låten Call Me Little Sunshine samt Årets artist/grupp på P3 Guld.


Ghost har släppt fem studioalbum och är just nu ett av världens största rockband. Deras tre senaste album har alla varit topp 10 på Billboards 200-albumlista. En topp 10-placering på Billboard 200 är något endast fyra svenska artister/band har lyckats med tidigare (Abba, Ace of Base, Europe och Avicii). Ghost har också blivit belönade med tre svenska grammisar, en amerikansk Grammy och mottagit regeringens musikexportpris.

LÄS OCKSÅ: Ghost på lista över de sämsta metal-albumen någonsin

ANNONCE