Nyhet

Gwen Stefani svarar på kritik om appropriering

I en intervju med Allure beskriver Gwen Stefani sig själv som japanska vid två tillfällen. Nu ger popstjärnan svar på kritiken kring kulturell appropriering.

Popartisten Gwen Stefani har genom åren fått kritik för sitt användande av japansk kultur i sin musik och merchandise. I en ny intervju med Allure berättar sångerskan om första gången hon reste till Japan och tydligt kände att hon kommit hem.

Stefani driver företaget "Harajuku Lovers" som tillverkar parfymer, och på frågan hur kritiken ändrat hennes arbete med företaget svarar hon att hennes "pappas jobb gjorde att han reste till Japan ofta", och att hon på så sätt "lärde sig tidigt att uppskatta Japansk kultur". 

I intervjun med Allure beskriver Gwen Stefani sig själv som japanska vid två tillfällen och ger sedan svar på kritiken rörande kulturell appropriering:


"[Det] borde vara okej att inspireras av andra kulturer, om det är förbjudet skapas avstånd mellan människor, eller?"

Förra året pratade Stefani om huruvida en återförening med hennes legendariska band No Doubt kommer bli aktuell. Artisten berättade att bandet inte har pratat om det, men att hon inte utesluter det på något sätt. 

"Allt kan hända", sa hon i en intervju med NME.


LÄS OCKSÅ: Gwen Stefani donerar pengar till Japan

ANNONCE