Nyhet

Skrillex om pausen: "Jag drack bort smärtan"

Ett dubbelalbum väntas komma under året.

Den framgångsrike DJ:n och producenten Skrillex har öppnat upp om sin senaste frånvaro från musiken, rapporterar NME. Under det senaste året har han inte släppt någon ny musik, men i januari kom solisten tillbaka med två nya singlar – Rumble och Way Back, och i processen hintade han om ett dubbelalbum som troligen kommer i år.

Nu har Skrillex, vars riktiga namn Sonny Moore, förklarat för fansen varför han tog en paus. På sin 35-årsdag, den 15 januari, skrev artisten att han var spänd på det nya året efter att han upplevt det tuffaste året i sitt liv hittills.

"Min mamma gick bort för några år sedan den andra dagen av [Lollapalooza]-turnén. Jag har aldrig klarat av det... Jag drack bort smärtan och fortsatte", skrev han på sociala medier och fortsatte:

"Folk frågar varför 'jag har varit borta' eller 'föll bort', med rätta. Som jag sa, [20]22 var typ min tipppunkt, jag var tvungen att lägga allt på is, särskilt mina projekt/min karriär. Sanningen är att jag inte ställde in festivaler på grund av mina album. Det var för att jag jobbade med mig själv".

Skrillex har sedan nyheten om hans återkomst spelat tre shower i London med Four Tet och Fred Again..., som han bland andra arbetat med på låten Rumble.


LÄS OCKSÅ: Skrillex kan skydda mot livsfarliga myggor

ANNONCE