Nyhet

Fyre Festival-grundaren fri från fängelse – här är hans nästa affärsidé

Hjärnan bakom skandalfestivalen har storslagna planer för framtiden.

För fem år sedan skulle Fyre Festival äga rum i Karibien för influensers och andra kända människor. Rapparen Ja Rule var ett dragplåster – dessutom medgrundare – och det utlovades stora musikakter och exklusiva villavistelser för omkring 12 000 amerikanska dollar, vilket motsvarar över 100 000 svenska kronor.

Men det hela var en scam. Två dokumentärer har gjort om Fyre Festival, och båda med häpnadsväckande detaljer om musikfestivalen som aldrig planerades att äga rum.

En av hjärnorna bakom bedrägeriet var Billy McFarland. Han dömdes till sex års fängelse tidigare i år, men är redan ute med nya affärsidéer, rapporterar Fortune.


Under söndagen skrev han på Twitter att han tänkt på "hur han ska sona sina brott", och att hans lösning är att "sälja in sig själv som marknadsföringskonsult". Detta eftersom han anser sig ha lyckats marknadsföra den då okända Fyre Festival, till att sälja 95 procent av alla biljetter på 48 timmar.

Han har dock inte svarat på hur mycket betalt han tar för sina tjänster, men på en fråga om hur han kommer att kompensera de som drabbades i skandalfestivalen skriver han: 

"Jag jobbar 85 timmar i veckan och gör mitt bästa för att skapa värde så jag kan tjäna in och ta små steg mot att betala tillbaka det jag är skyldig."


LÄS OCKSÅ: Arrangör i fängelse efter skandalfestival – nu släpps han i förtid

ANNONCE