Nyhet

Nick Caves svar till fansen som saknar hans ilska: "Saker och ting förändrades efter att min första son dog"

Artisten svarar på ett fan som kritiserat honom för att ha förlorat sin ilska.

Den australiske rocksångaren Nick Cave svarar flitigt på frågor och meddelanden från fans på sin hemsida Red Hand Files. I det senaste inlägget delar han ett meddelande från ett fan som ställde frågan: "När blev du en Hallmark-card-hippie? Glädje, kärlek, frid. Spyr! Var är ilskan, aggressionen, hatet?”.

Som svar skrev Cave att döden av sin son Arthur ligger bakom förändringen i hans energi. Han svarade: "Saker och ting förändrades efter att min första son dog. Jag ändrades. På gott och ont förlorade ilskan du pratar om sin tjusning och ja, jag kanske blev en Hallmark-card-hippie. Hat slutade vara intressant. De känslorna var som gammalt dött skinn som jag tappade. De var sin egen typ av spya".

Han fortsätter:


"Att sitta i min egen röra, förbannad på världen, förakta människorna i den och tro att mitt förakt för saker på något sätt var något, hade någon form av mening, hatade den här saken och den där saken, och den där, en annan sak där borta, och se till att alla runt omkring mig visste det, inte bara visste det, utan kände det också, föraktande av skönhet, föraktande av glädje, föraktande av lycka i andra, ja, hela den här attityden kändes bara, jag vet inte vet, i slutändan, något dum".

Nick Cave beskriver att förlora sin son Arthur som att stå öga mot öga med "verklig förödelse" och sa att han "kände ett plötsligt, akut behov av att åtminstone sträcka ut en hand på något sätt för att hjälpa den – denna fruktansvärda, vackra värld – istället av att bara förtala det och sitta i bedömningen av det".

Sonen, Arthur Cave, gick bort 2015 efter att ha fallit från en nästan 20 meter hög klippa i Ovingdean Gap, East Sussex. En utredning visade att han hade tagit LSD före sin död och att han fick en skallfraktur, brutna ben och blödningar i hjärnan. Han blev 15 år gammal.


LÄS OCKSÅ: Nick Cave sågar AI-genererade låttexter

ANNONCE