Nyhet

The Tallest Man On Earth kommer med goda nyheter

Artisten tillkännager sitt första studioalbum på fyra år.

För tre år sedan lämnade Kristian Matsson, aka The Tallest Man On Earth, New York och återvände till sin gård i Sverige där han skingrade sina tankar genom att maniskt odla grönsaker i sin trädgård. Men det var i slutet av 2021, i samband med att han började turnera igen som som inspirationen kom tillbaka:

"När jag är i rörelse kan jag fokusera på min instinkt, mina dagdrömmar igen. När jag äntligen kunde turnera igen började jag skriva som en galning". Så småningom hade han en samling låtar som som skulle bli till Henry St, ett album där Matsson utforskar sin egen envisa optimism och "hur man är en person i den här världen".

Den första, Every Little Heart, är redan släppt och kom till utifrån en känsla av oräddhet, ett självförtroende för att göra musik efter två år av relativ tystnad:


"Men självklart har jag fortfarande små demoner inom mig. Jag gjorde några viktiga förändringar i låten som kom naturligt för mig, men jag var orolig att de kunde låta onaturliga för andra. När TJ Maiani hörde det gick han genast in med ett trumbeat som först chockade mig lite, men som kom helt naturligt för honom. Det passade låten perfekt." Lyssna på den nedan.

Henry St. Tracklist

1. Bless You
2. Looking for Love
3. Every Little Heart
4. Slowly Rivers Turn
5. Major League
6. Henry Street
7. In Your Garden Still
8. Goodbye (Goodbye Lonesome)
9. Italy
10. New Religion
11. Foothills


 

 

LÄS OCKSÅ: RECENSION: Ett klockrent coveralbum


ANNONCE