Nyhet

GAFFA-TECH: Apple vill få fler att upptäcka klassisk musik

Apple Music Classical ingår i de flesta prenumerationplaner för traditionella Apple Music, så den som redan är anhängare av tjänsten kan alltså testa redan idag utan extra kostnad. 

Nyligen lanserade Apple en streamingtjänst speciellt utformad för musiklyssnare som tenderar att gravitera mot klassisk musik. Nu har också Apple Music Classical, som tjänsten heter, blivit tillgänglig på Android-enheter.

Apple själva beskriver själva tjänsten som “en fristående app för att streama musik som är utformad för att ge alla som älskar klassisk musik den ljudupplevelse de förtjänar”. Vidare säger Apple att Apple Music Classical låter dig söka efter “vilken klassisk inspelning som helst” samt att ljudet ska vara av “högsta möjliga kvalitet", närmare bestämt i 24 bit bitdjup och med samplingsfrekvensen 192 khz. Avslutningsvis säger de också att streamingtjänsten ska ha stöd för 360-graders rumsligt ljud och här är det Dolby Atmos som gäller. 

Tjänsten – som sedan en tid funnits tillgänglig på Apple-enheter – har nu alltså blivit allmängods även för de som sitter med en Android-baserad telefon, surfplatta eller exempelvis en smart-tv.


Apple Music Classical ingår i de flesta prenumerationplaner för traditionella Apple Music, så den som redan är anhängare av tjänster kan alltså testa redan idag utan extra kostnad. 

Klassisk musik är knappast något som kan klassas som mainstream i dagens playlist-samhälle men frågan är om Apple Music Classical kan få fler att börja upptäcka de gamla mästarna samt hålla koll på några av de många kompositörer som är aktiva idag?

LÄS OCKSÅ: GAFFA-TECH: Urbanears lanserar nya noise cancelling-hörlurar och ny app


ANNONCE