Nyhet

Slipknot hintar om medlemsbyte

Så sent som i september förra året släppte Slipknot sitt sjunde studioalbum The End, So Far. Under gårdagen inledde de sin Europaturné och verkar dessutom vara på gång med förändringar i uppställningen.

Tidigare under dagen laddade bandet upp en bild föreställande en okänd person i svart mask med dragkedja för munnen och röd färg kring ögonen på sociala medier.

Bilden har ingen tillhörande text, vilket fått fans att spekulera vilt.

Innan bilden laddades upp postade gruppen dessutom ett uttalande med beskedet att keyboardisten och samplaren Craig Jones lämnar bandet. Enligt NME ska de ha lyckönskat Jones men inte utvecklat beskedet ytterligare. Inlägget är sedan dess raderat.

Jones har varit fast medlem i bandet sedan 1996 och medverkat på samtliga album fram till idag. Huruvida ett officiellt medlemsbyte faktiskt kommer att ske är ännu oklart.


Tätt inpå bandets turnéstart meddelande också percussionisten Shawn "Clown" Crahan att han inte kommer att medverka under bandets kommande turné.

I ett inlägg på Instagram skriver han:

”Hej alla fans, det är clownen. Jag vill berätta att jag är hemma och stöttar min fru som lider av hälsoproblem, och kommer att dyka upp på vägarna så snart jag kan. Vi har gått igenom det här förut och som alltid uppskattar vi all kärlek och support. Vi ses snart.”


Crahan gjorde ett uppehåll från bandet senast 2016 under en turné i Australien efter att hans svärfar gått bort.


Slipknot gör 17 spelningar i Europa under juni månad, bland annat med ett besök på Copenhell i Köpenhamn den 16 juni.

LÄS OCKSÅ: SID WILSON OM ATT GÅ MED I SLIPKNOT: VI ÄR GALNA, VI ÄR GALNA

ANNONCE