Nyhet

Billie Eilish slår tillbaka mot kritiker som hånar hennes nya feminina stil: ”Idioter”

Världsstjärnan har fått nog av de som menar att hennes nya, mer kvinnliga klädstil gör henne till en "sell out".

Den amerikanska stjärnan Billie Eilish har under de senaste åren blivit en av världens mest framgångsrika artister. I början av sin karriär bar hon ofta större och lösare kläder, och berättade 2019 att anledningen till det var att hon inte ville att "världen skulle veta allt om henne" och att mode var ett sätt "att skydda sig".

När Eilish två år senare dök upp på omslaget av brittiska Vouge väcktes därför reaktioner då artisten bar plagg som fans inte tidigare sett henne i. Dagens Nyheters Greta Shüldt skrev dels en uppmärksammad krönika där hon frågade sig varför världsstjärnan som "erbjudit ett alternativt sätt att vara tjej, till slut gav efter för trycket från en normativ omvärld".

Under måndagen gick Eilish till Instagram för att slå tillbaka mot de som ifrågasatt hennes nya klädstil.


"Jag tillbringade de första fem åren av min karriär med att bli helt krossad av er dårar för att jag var pojkaktig och klä mig som jag gjorde och fick ständigt höra att jag skulle vara hetare om jag betedde mig som en kvinna", skriver hon på Instagram stories.

Hon fortsätter:

"Nu när jag känner mig bekväm nog att bära något feminint och figurnära, då har jag förändrats och är en sell out. Ni är riktiga idioter".


Artisten uppmanar även kritikerna att "låta kvinnor existera" och i en uppföljande story skriver Eilish:

"Kul fakta! Visste ni att kvinnor är mångfacetterade?! Chockerande, eller hur? Tro det eller ej, kvinnor kan vara intresserade av flera saker. Och att kvinnlighet inte är lika med svaghet?! Galet, eller hur?"

LÄS OCKSÅ: Billie Eilish bär svenskt punkband på tröjan


ANNONCE