Nyhet

LYSSNA: Jelly Crystal ger ut psych-doftande indiepärla

"Jag har lärt mig att inte vara rädd för att ta in mer folk i skapandeprocessen."

Idag släpper Jelly Crystal låten Don Lemon – den andra singeln från hans kommande album som släpps den 22 september. Prince är både titeln på hans andra skiva, och på ett livekoncept som den Stockholmsbaserade croonern har tagit fram för att beledsaga skivan. 

Dagens släpp innefattar en psych-doftande indiepärla som berikats med ett gudomligt sväng och Filip Johnsons karakteristiskt såriga falsett. Resultatet är både trollbindande och modernt; och lär tilltala både äldre fans och hans stadigt växande och nya följarskara.

– Jag har lärt mig att inte vara rädd för att ta in mer folk i skapandeprocessen. Därför samlade jag ihop mitt dream team och åkte i höstas till en studio utanför Norrköping för att spela in plattan, säger Jelly Crystal i ett pressmeddelande och fortsätter: 


– När vi var klara och hade några timmar att slå ihjäl innan hemfärd kom den här låten till – Don Lemon. Efter att ha levt med låten ett tag var det som att hon bara kom till mig, Kelly W, så det här är en första diskret men dekadent introduktion av huvudpersonen i låten.

Lyssna på Don Lemon nedan.


LÄS OCKSÅ: WOODLAND 2023: Alternativ festival presenterar årets line-up

ANNONCE