Nyhet

Här kan du läsa en hel universitetskurs om Taylor Swift

Om fem dagar stänger den svenska ansökningen för högskolor och universitet – tyvärr utan möjligheten till att plugga om popstjärnan Taylor Swift. Annat är det på Stanford.

En ny universitetskurs som dissekerar Taylor Swifts låt All Too Well (10 Minute Version) har tillkännages, rapporterar Rolling Stone.

Kursen, med titeln All Too Well (10 Week Version), kommer att finnas tillgänglig på Stanfords universitet under kommande hösttermin. Kursen kommer att ge "en djupgående analys" av artistens hitlåt, ledd av Stanfords alum Nona Hungate.

Det är däremot inte första gången ett universitet erbjuder studier baserade på Taylor Swift. I februari förra året lanserade New York Universitys Clive Davis Institute en kurs som täckte "Swifts utveckling som en kreativ musikentreprenör, arvet från pop- och countrylåtskrivare, diskurser om ungdomar, kvinnor och etniciteter i modern populärmusik".


I augusti startade även Texas universitet en kurs med titeln The Taylor Swift Songbook, som använde "låtskrivandet av popmusikikonen Taylor Swift för att introducera litteraturkritisk läsning och forskningsmetoder".

Taylor Swift släppte sitt tionde studioalbum Midnights i slutet av oktober. I en lysande fyrstjärnig recension av GAFFAs Daniel Andersson beskrevs "de bästa låtarna som pop av högsta klass".

LÄS OCKSÅ: Taylor Swift kritiseras för fettfobi


ANNONCE