Nyhet

Lizzo riktar kritik mot tystnadskulturen: "Jag har aldrig hört en person säga att hen är rasist"

"Jag tror att om vi visste 'varför' de här människorna känner så här skulle det vara mycket mindre stöd för dessa ideal."

Världsstjärnan Lizzo tog till Twitter under onsdagen för att öppna upp ett samtal om hur frågor om transfobi, rasism och fettfobi korsas.

"Transfobi ser ut att vara riktigt rotad i rasism just nu...", skrev hon och fortsatte: "Jag har aldrig hört en person säga att hen är rasist... Eller fettfobiska.. Jag har aldrig hört en förklaring till varför någon är transfobisk.. Jag tror att om vi visste 'varför' de här människorna känner så här skulle det vara mycket mindre stöd för dessa ideal."

Senare publicerade About Damn Time-sångerskan ett förtydligande. "Missförstå mig rätt – jag bryr mig inte om varför folk är trångsynta", skrev hon. "Det är slöseri med min fantasi. Jag känner att det pågår en hel del medskyldig tystnad och apatiskt deltagande som inte skulle fungera om folk visste mer."


Några av hennes följare var snabba med att gå med i diskussionen. Ett fan som höll med om att "tvinga människor att erkänna detaljer om varför de har hemska åsikter hjälper andra att se hur hemskt det är."

Se Lizzos senaste tweets om intersektionalitet och inklusivitet nedan:


LÄS OCKSÅ: Självkärleken och kedjeeffekten – intervju med Lizzo


ANNONCE