Nyhet

LYSSNA: Bob Hund släpper ny musik

"Det är vår tuffaste låt hittills."

Idag släpper Bob Hund singeln Stark Som En Hare, en låt som orkesterns vokalist Thomas Öberg beskriver som den "tuffaste hittills" och att inspirationen kommer från en "obskyr utgåva av Cervantes bok Don Quixote där riddaren av den sorgliga skepnaden ligger sömnlös en hel natt: med ögonen öppna som en hare."

Bob Hunds nya album släpps i två delar. Först ut var A-sidan Drömmen Är En Råvara som släpptes den 26 januari. Sex låtar inspelade med Per Sunding som producent i Tambourine Studios Malmö.


Första gången bandet mötte Sunding var 1993, och då spelade de in en halvtimmes musik på 27 minuter. Då var alla låtarna djupt inristade i både muskelminne och benmärg. 30 år senare var varje låt som en liten gåta de gemensamt försökte lösa, och den här gången kunde en halvtimmes musik ta 28 dagar att spela in.

"Vi var omöjliga på den tiden. Producenten fick ett blankt NEJ på det ödmjuka förslaget att addera minsta lilla tamburin i en enda refräng – nu har vi bett på våra bara knän om tamburiner i alla refränger, men nu var det producentens tur att säga NEJ", säger Öberg i ett pressmeddelande.

Bandet är ute på vårturné, ett långt varv genom hela Sverige, näst stundar Karlstad den 3 mars och sen avslutar de i Piteå den 17 mars. Totalt blir det då 18 uppföranden av föreställningen Den Overkliga Sanningen Om Bob Hund.


"Sanningen är overkligare än någonsin", säger bob hunds Thomas Öberg. "bob hund har över tid förvandlats till ett egen liten värld och alla röster i denna lilla värld kommer förr eller senare att höjas. Det är glädje och missnöje om vartannat."

Senare i år släpps B-sidan, Verkligheten Är En Raffinerad Produkt.

LÄS OCKSÅ: Bob Hund inleder turné med ny singel


ANNONCE