Nyhet

Metallica köper egen vinylpress

Bandet har köpt en vinylpressanläggning för att hålla jämna steg med sin egen efterfrågan. Det meddelade gruppen under tisdagen.

Bandet äger nu Furnace Record Pressing, ett företag baserat i Alexandria, Virginia, som har arbetat med Metallica i ungefär 15 år. Syftet, enligt bandet, är att hålla jämna steg med efterfrågan på deras katalog av vinyler, men även för att möta deras behov inför deras kommande album, 72 Seasons.

Eric Astor, Furnaces grundare och VD, berättar till Billboard att anläggningen kommer att fortsätta att driva på icke-Metallica-projekt. I ett separat uttalande säger Astor:

"Att bygga in Furnace i den dedikerade och erfarna expertfamiljen som det är idag har varit en enorm ansträngning, men oerhört glädjande. Att veta att vår långsiktiga framtid är säkrad samtidigt som vi bättre kan dra nytta av tillväxtmöjligheter är verkligen spännande för varje medlem av Furnace-personalen".


Bandets affär kommer några veckor före deras nästa album, 72 Seasons, som släpps den 14 april. Det är den första skivan från Metallica på mer än sex år, efter 2016 års Hardwired... to Self-Destruct. De har hittills delat If Darkness Had A Son, Screaming Suicide och Lux Æterna från albumet. I april kommer Metallica att ge sig ut på en lång turné i Europa och Nordamerika som sträcker sig till och med 2024.

LÄS OCKSÅ: Metallica släpper musikvideo till nya låt – se den här

ANNONCE