Nyhet

Billie Eilish: ”Det är ett ständigt krig att vara kvinna”

Att vara kvinna är ett ständigt krig, "speciellt att vara en ung kvinna i offentligheten", säger Billie Eilish i en intervju med Variety.

Den 21-åriga världsstjärnan Billie Eilish berättar för Variety att hon "aldrig har känt sig önskvärd", även om hon har blivit sexualiserad sedan hon började med musik och det "konstiga och upprörande" intresset från allmänheten för hennes sexualitet, vem hon dejtade och varför hon klädde sig som hon gjorde.

"Jag har aldrig känt mig feminin. Jag måste övertyga mig själv om att jag är en vacker tjej. Jag identifierar mig som en kvinna och sånt, men jag har aldrig känt mig som en tjej", säger hon till tidningen.

Eilish berättar också om erfarenheten av att ha blivit sexualiserad från ung ålder.


"Jag har stora bröst. Jag har haft stora bröst sedan jag var nio år gammal, och det är precis så jag är. Det är så jag ser ut", säger hon och minns uppmärksamheten när hon som 16-åring bar ett linne offentligt för första gången.

"Du har på dig något som är avslöjande, och alla reagerar: "Åh, men du ville att folk inte skulle sexualisera dig?'. Jag är en människa som är sexuell ibland. Fuck you!"

Artisten berättade tidigare för tidningen Vouge att hon gömde sin kropp under stora kläder som tonåring, och kände att hon var tvungen att "bära en stor skjorta" för att inte få andra att "känna sig obekväma".


"Ingen kan ha en åsikt eftersom de inte har sett vad som finns under. Ingen kan vara säga: 'Hon är smal-tjock', 'Hon är inte smal-tjock', 'Hon har en platt röv', 'Hon har en stor röv'. Ingen kan säga något av det eftersom de inte vet."

LÄS OCKSÅ: Billie Eilish bär svenskt punkband på tröjan

ANNONCE