Nyhet

Dree Low samlar in över en halv miljon till välgörenhet

Rapparen Dree Low har samlat in 730 000 kronor till en hjälporganisation som arbetar för drabbade i Palestina.

Rapparen Dree Low, som förra året meddelade att han avslutar sin musikkarriär, har återvänt till offentligheten genom sitt Instagram-konto. Den 29-årige artisten har varit i fokus för polisens intresse på grund av sin påstådda inblandning i det kriminella nätverket "Husbys hyenor" och har tidigare blivit dömd för grovt vapenbrott, olovlig körning och ringa narkotikabrott.

I oktober delade Dree Low med sig av sitt beslut att dra sig tillbaka från musikscenen, med syftet att fokusera på självutveckling och att använda sin energi för positiva ändamål.

"Nu vill jag dedikera min energi på det positiva.. för alla människor som andas. En hjälpande hand för den i nöd och support för varje människa i världens olika hörn", skrev Dree Low.


Kort därefter lanserade han ett Instagram-konto kallat "Dree Low foundation" och delade ett filmklipp med några av Sveriges mest framstående rappare. Klippet uppmanade deras fans att donera pengar till Dree Lows stiftelse. Efter bara några dagar av insamling meddelade "Dree Low foundation" att de hade skänkt 730 000 kronor till organisationen Muslim Aid Sweden, som arbetar för drabbade i Palestina. Detta rapporterar Expressen.


 

Nyligen överraskade Dree Low sina fans genom att återpublicera sin musik på Spotify, även om det nu skedde under artistnamnet "Andrey Low" och med suddiga selfies som omslagsbilder. Det visade sig att musiken var piratkopierad och hade laddats upp olagligt på streamingtjänsten, något som Kingsize var först att rapportera om. Spotify agerade snabbt och tog bort den olagliga musiken.

Spotify bekräftade att intrång i upphovsrätten och felaktig användning av innehåll är allvarliga branschproblem som de bekämpar aktivt enligt sin policy.


För de som fortfarande vill lyssna på Dree Lows musik finns den tillgänglig på Soundcloud.

LÄS OCKSÅ: Rapparen Dree Low bryter tystnaden: "Vill förklara min långvariga frånvaro från rampljuset"

ANNONCE