Nyhet

Rapparen Dree Low bryter tystnaden: "Vill förklara min långvariga frånvaro från rampljuset"

Rapparen Dree Low avslutade sin musikkarriär för snart två år sedan efter att han dömdes till fängelse. Nu berättar han om varför han lämnade rampljuset.

Svenska artisten Salah "Dree Low" Abdulle, som tidigare varit en av landets mest framgångsrika rappare, valde att dra sig tillbaka från musikscenen efter att ha dömts till ett års fängelse för inblandning i ett kontroversiellt rån av en kiosk 2021. Denna dom har varit föremål för en överklagan som till sist nådde Högsta domstolen.

Nu bryter Dree Low tystnaden med ett inlägg på Instagram: "Mina kära vänner! Jag vill inleda med att förklara min långvariga frånvaro från rampljuset. Jag vet att jag har lämnat er med flera frågor". Detta rapporterar Aftonbladet.

Rapparen berättar att det senaste året har ägnats åt personlig utveckling och självrannsakan. Han har strävat efter att växa och fokusera på det positiva.


"Nu vill jag dedikera min energi på det positiva, för ALLA människor som andas. En hjälpande hand för den i nöd och support för varje människa i världens olika hörn", avslutar han inlägget.


I januari förra året tog artisten bort sin musik från Spotify och YouTube med orden: "Jag lägger ner min musikkarriär för att fokusera på det som är bättre. Kommer fortsätta mitt kreativa arbete men på andra sätt. Tack."

Under 2021 var han en av Sverige" mest spelade artister, endast överträffad av Hov1 och Einár på Spotify. Han har även skrivit låtar åt Einár, 1.Cuz och Jireel. År 2020 vann han priset "Årets hiphop & R&B" vid P3 Guld-galan och "Årets hiphop" vid Grammisgalan.

Visa detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av @dreelow


LÄS OCKSÅ: Svensk rappare döms till fängelse för rån – greps på Arlanda

ANNONCE