Nyhet

Madonna hyllas efter turnépremiären: "Drottningen av pop"

I helgen inledde Madonna sin Celebration-turné i London. Den 28 oktober kommer hon till Sverige.

Madonna firade sina 40 år som artist på O2-arenan i London inför en publik på 20 000 personer. Under den två timmar långa konserten framförde hon klassiska hitlåtar som Like A Prayer, Holiday, Vogue, och Ray Of Light, tillsammans med ikoniska scenkläder.

Rubriken i Rolling Stone-recensionen hyllade henne som "drottningen av pop" och påpekade att hon fortfarande äger sin tron. Kvällen blev ännu mer minnesvärd med en akustisk version av I Will Survive och Madonnas gripande berättelse om hennes nära döden-upplevelse tidigare under sommaren.

I juni drabbades den 65-åringen av en svår bakterieinfektion som tvingade henne att skjuta upp sin turné från juli till oktober.


"Jag trodde inte att jag skulle klara mig, och det trodde inte läkarna heller. Jag vaknade omgiven av alla mina barn. Jag visste inte riktigt var jag var, men änglar beskyddade mig", sa hon enligt Rolling Stone.


 

Under konserten deltog flera av hennes barn i framträdandet. Dottern Mercy spelade piano i Bad Girl, sonen David spelade gitarr i Mother And Father, och dottern Stella var med dansarna under Don't Tell Me.

Madonna använde också scenen för att framföra sitt engagemang för olika samhällsfrågor, inklusive fred mellan israeler och palestinier och HBTQIA+-rättigheter. BBC:s recensent noterade att hennes äldre låtar passade väl in i den politiska kontexten och visade hur popmusik kan förändra sin betydelse över tid.


"Drottningen av pop" kommer till Tele2 Arena i Stockholm den 28 oktober.

LÄS OCKSÅ: Madonna inleder jubileumsturné – slopar liveband

ANNONCE