Nyhet

Tupacs sista ord till vännen – kan ha räddat hans liv

Nu berättar vännen om rapparens sista stund i livet.

Den 7 september 1996 sköts den kände rapparen Tupac Shakur medan han satt i sin bil och väntade vid ett rödljus i en vägkorsning i Las Vegas. Sex dagar senare avled han på sjukhus, endast 25 år gammal.

I ett vittnesmål berättar Malcolm Greenidge, också känd som rapparen E.D.I Mean och en barndomsvän till Tupac, om en potentiell avgörande ögonblick i Tupacs sista stunder, som möjligtvis räddade hans eget liv.

"Jag frågade honom om han var okej, hur det var med honom, jag försökte se, du vet, i vilket skick han var", säger han enligt juryprotokollet som The Sun tagit del av.


Malcolm berättar sedan att Tupacs svar var: "Kryp ner på marken, de kommer att skjuta dig."

Vad Malcolm inte var medveten om var att en polis stod bredvid och riktade en pistol mot dem. Trots det gjorde han som Tupac sa och lade sig ner på marken. Samtidigt märkte han att Tupac blev plötsligt mycket lugn och nästan orörlig.

2014 berättade polisen Chris Carroll för tidningen Vegas Seven om rapparens sista ord till honom:


"Han tittade på mig och tog ett djupt andetag. Han öppnade sin mun och jag trodde att han skulle börja samarbeta, men så kom orden: 'Fuck you'. Efter det började han att gurgla och tappade medvetandet."

I slutet av september i år blev Duane "Keefe D" Davis, en 60-årig man som misstänks vara hjärnan bakom mordet på Tupac, åtalad.

LÄS OCKSÅ: Man gripen för mordet på Tupac – 27 år senare


ANNONCE