Nyhet

Corey Taylor om framtiden: ”Fysiskt har jag kanske fem år kvar”

"Jag arbetar medvetet med att verkligen ta hand om mig själv"

I september förra året släppte Slipknot sitt sjunde studioalbum The End, So Far med tillhörande turné. Bandet har varit igång sedan mitten av 90-talet och enligt frontmannen Corey Taylor, som fyller 50 år i december, har det inneburit hårt arbete som börjat ta ut sin rätt.

I en ny intervju med Rock Feed delar han med sig av sina tankar om framtiden och hur slitigt livet på vägarna kan vara.

– Jag har redan sagt att jag kanske har fem år kvar fysiskt, men samtidigt arbetar jag medvetet med att verkligen ta hand om mig själv. Jag har ett gäng mil bakom mig. Det är tufft. Folk inser inte det här, men när jag går känner jag nästintill konstant smärta. I knäna, i fötterna. Jag har en bruten tå på den här foten. Jag har gikt i fötterna, upp i lederna. Jag är inte så smidig som jag brukade vara. Jag är inte 35 längre. Det är tufft. Men det finns sätt att göra konserter på som inte kräver att man är lika galen, säger Taylor till Rock Feed.


Han fortsätter med att berätta att det inte bara är själva konserterna som sliter, utan även själva turnélivet.

– Resandet gör det inte lätt att vara hälsosam för där och då är det inte som att vara hemma. Du har alla dina grejer. Du lever utifrån det som finns tillgängligt. Så du kommer äta skitdåligt, sova skitdåligt, du kommer må skit och nio gånger av tio kommer du att spela skitdåligt. Vi vill inte det. Så det är tufft. Till och med för en person på min nivå är det inte alltid färdig catering med den bästa maten och de bästa människorna. Ibland är det en svampig macka 12:30 på morgonen som du tittar på och tänker ”om jag äter detta kommer jag spy”, säger Taylor och fortsätter:

– Folk fattar inte det. Vissa gånger har vi gått av, åkt direkt till flygplatsen, flugit vidare och inte sovit förrän klockan sju nästa dag. Och crewet har det ännu värre, för de måste gå och kolla att allt ser bra ut, sen kan de ta en tupplur. Så det är inte glidigt hela tiden, det är ett tufft jävla jobb, till och med på vår nivå.


Se intervjun i sin helhet nedan:

LÄS OCKSÅ: COREY TAYLOR FRAMFÖR SVAMPBOB-LÅT MED PROGRAMMETS ORIGINALRÖST - SE HÄR

ANNONCE