Nyhet

Debby Friday till Sverige

Den nyligen krönta vinnaren av årets Polaris Music Prize, Debby Friday, gör en spelning i Stockholm den 9 november.

Debby Friday, en framstående kanadensisk artist inom elektronisk musik, har blivit uppmärksammad för sin experimentella ljudstil. Hon har nyligen släppt albumet So Hard To Tell, som hyllats för sin kreativa fusion av elektroniska, industriella och experimentella musikelement.

Deborah Micho, som hon egentligen heter, prisades med årets Polaris Music Prize för hennes konstnärliga prestationer och hennes förmåga att utmana konventionerna inom musikvärlden.

Den 9 november spelar hon på Brooklyn Bar i Stockholm. Entrén är gratis.


I och med Debby Fridays nya skiva gav den 34-åriga artisten en intervju med GAFFA. Där berättade hon om DJ-livet, ravekulturen och om likheterna mellan musik och religion.

"För mig är klubben också en kyrka. För många är det ett av de få utrymmen som finns utanför bruset som ju resten av livet kan vara. När människor går till kyrkan går de dit för att få tillbaka kraften, de går för bön, samvaro, att vara tillsammans med andra människor, men de går också för att koppla in sig på den andra sidan så att säga. När du går till ett rave kopplar du in dig på något som är utanför dig själv. Något som även är utanför alla människor som samlas där. Något som hjälper dig att släppa loss demonerna."

LÄS OCKSÅ: Intervju med Debby Friday: ”För mig är klubben också en kyrka”


ANNONCE