Nyhet

Hon vinner årets Polaris Music Prize

Den Toronto-baserade elektroniska artisten Debby Friday vinner Polaris Music Prize 2023 för sitt debutalbum, Good Luck, som släpptes i mars i år.

Debby Fridays nya album, med den framstående singeln So Hard To Tell, gav hennes den kanadensiska utmärkelsen och 500 000 kronor, rapporterar CBC

En jury bestående av författare, programmerare och radiopersonligheter utsåg nomineringarna; 221 album komprimerades till en kortare lista med tio album. I år inkluderade den listan Alvvays Blue Rev, Feists Multitudes och Daniel Caesars Never Enough, samt album av Aysanabee, Begonia, Dan Mangan, Gayance, The Sadies och Snotty Nose Rez Kids.

Förra året vann Pierre Kwenders priset för sitt album José Louis And The Paradox Of Love. Tidigare vinnare inkluderar Cadence Weapon, Backxwash, Haviah Mighty, Jeremy Dutcher, Lido Pimienta, och Arcade Fire.


I och med Debby Fridays nya skiva gav den 34-åriga artisten en intervju med GAFFA. Där berättade hon om DJ-livet, ravekulturen och om likheterna mellan musik och religion.

"För mig är klubben också en kyrka. För många är det ett av de få utrymmen som finns utanför bruset som ju resten av livet kan vara. När människor går till kyrkan går de dit för att få tillbaka kraften, de går för bön, samvaro, att vara tillsammans med andra människor, men de går också för att koppla in sig på den andra sidan så att säga. När du går till ett rave kopplar du in dig på något som är utanför dig själv. Något som även är utanför alla människor som samlas där. Något som hjälper dig att släppa loss demonerna."

 


 

 


LÄS OCKSÅ: Debby Friday: ”För mig är klubben också en kyrka”

ANNONCE