Nyhet

En person död på festivalen Burning Man

En person har avlidit under festivalen Bruning Man i Nevada i USA, enligt CNN. Festivalen har drabbats av ett kraftigt oväder som strandat tiotusentals människor i öknen.

Festivalplatsen, som är belägen i Black Rock Desert, har drabbats av kraftiga regn och är nu täckt av flera centimeter tjock lera. Dessa väderförhållanden har lett till att vägarna till och från området har blockerats och flygplatsen har tvingats stänga.

Lokal polis har meddelat att en person har förlorat livet under regnvädret, men orsaken till dödsfallet är för närvarande oklar. "Familjen har underrättats och dödsfallet är under utredning," meddelade sheriffens kontor i Pershing County enligt rapporter från CNN.

Under fredagen och lördagen drabbades den nordöstra delen av delstaten av regnmängder som motsvarade två till tre månaders normal nederbörd. Regnet förväntas fortsätta även under söndagen, lokal tid. Först på måndagen förväntas nederbörden avta.


Arrangörerna har uppmanat de cirka 60 000 besökarna som närvarar på den veckolånga festivalen i år att spara på sina förnödenheter, inklusive vatten, mat och bränsle, tills det blir möjligt att lämna området.

LÄS OCKSÅ: Kulturen tystnar i hela landet

ANNONCE