Nyhet

Metallica-missen: Göteborg placerades i Tyskland

"Någon måste ha blandat ihop 'burgarna' i någon sekund."

I somras intog Metallica Ullevi i Göteborg för två spelningar under sin M72 World Tour.

Andreas Tysk var en av besökarna, som i efterhand ville återuppleva sitt favoritbands Sverigekonserter. Han beställde då bandets officiella live-cd, som förvånande nog placerat Göteborg i Tyskland i texten på omslaget, enligt GP.

– Tysklandsspelningarna var i Hamburg så någon måste ha blandat ihop ”burgarna” i någon sekund. Mänskliga faktorn helt enkelt. Men har inte hört nåt från distributören eller så, säger Andreas Tysk i en intervju med tidningen.


Tysk fortsätter berätta att han först blev orolig över att det skulle vara fel konsert på cd:n, men att det trots allt visade sig vara rätt. Han laddade också upp en bild på omslaget i en svensk Metallica-grupp på Facebook, där han blev varse om att han inte var ensam om feltrycket.

Enligt GP fick Tysk förhoppningar om att det felaktiga omslaget skulle kunna bli värdefullt på sikt, men medger att han ändå inte tror att det kommer att stiga särskilt mycket i värde, och att det hänger ihop med hur många exemplar som hunnit feltryckas.

Se bild på omslaget här.


GAFFAs Jesper Robild var på plats under en av Metallicas konserter på Ullevi i somras. Han gav spelningen fem av sex stjärnor, och skriver bland annat:

”Jag sitter där 24 timmar efter en konsert med Guns N’ Roses, vars medlemmar är i samma ålder. Man kunde lika gärna jämföra en PRO-bingokväll med speedade föreskolebarn. Här kan vi snacka pigga farbröder som vandrar genom publiken och highfajvar så många fans de bara hinner.”

Läs hela recensionen här.


LÄS OCKSÅ: VÄRLDSOMFATTANDE EFTERLYSNING AV KLASSISK THE BEATLES-BAS

ANNONCE