Nyhet

Taylor Swifts första ord om terrorskräcken

Tre slutsålda konserter med Taylor Swift ställdes in i Österrike i början av augusti på grund av ett misstänkt terrorhot. Nu bryter världsstjärnan tystnaden.

Efter att konserterna ställts in greps tre tonåringar, misstänkta för att ha planerat en terrorattack. En av dem hade i en video svurit trohet till IS.

Nu uttalar sig Taylor Swift för första gången efter de inställda konserterna.

”Att ställa in konserten i Wien var förödande”, skriver Swift på Instagram.

Hon uttrycker också en djup oro över orsaken till att konserterna inte kunde genomföras.


”Anledningen till att vi ställde in fyllde mig med en ny känsla av rädsla och en enorm skuld eftersom så många människor hade planerat att komma till spelningarna. Men jag var också så tacksam mot myndigheterna för tack vare dem sörjde vi konserter och inte liv”, skriver hon.

Swift förklarar vidare varför hon inte uttalat sig tidigare.

”Låt mig vara väldigt tydlig: Jag kommer inte att prata om något offentligt om jag tror att det kan provocera dem som skulle kunna vilja skada fansen som kommer på mina konserter. I fall som detta är ’tystnad’ ett tecken på återhållsamhet och väntan på att uttrycka sig när det är rätt. Min prioritet var att slutföra vår Europaturné på ett säkert sätt och det är med stor lättnad jag kan säga att vi gjorde det.”


Totalt såldes 200 000 biljetter till konserterna, men de ställdes in efter att två personer, en 19-årig man och en 17-årig pojke, gripits misstänkta för att ha planerat en islamistisk attack. 17-åringen hade börjat arbeta på arenan i Wien bara dagar innan konserterna skulle äga rum, enligt polisen.

Enligt österrikiska myndigheter har den 19-årige mannen erkänt att han planerade att döda så många som möjligt.

Taylor Swift avslutade den europeiska delen av The Eras-turnén på tisdagen i London. Nu väntar en ledig period för stjärnan till oktober då hon spelar sina sista spelningar av turnén i USA och Kanada. Den sista spelningen äger rum i Vancouver den 8 december.

LÄS OCKSÅ: Efter terrorhotet – Taylor Swift ändrar Wembley-spelningar


ANNONCE