Nyhet

Phoebe Bridgers till före detta Grammy-chefen: "Ruttna i piss"

Efter söndagens Grammy-gala klev Boygenius backstage för att diskutera indietrions stora kväll, och kommenterade den före detta Grammy-chefen Neil Portnows uttalande om att kvinnor behöver "kliva fram" för att bli nominerade.

När årets Grammy-gala närmade sig sitt slut mötte den flerfaldigt prisade trion Boygenius, bestående av Julien Baker, Phoebe Bridgers och Lucy Dacus, pressen bakom scenen. Först tog bandet upp de senaste nyheterna om deras paus.

– Det här är roligt eftersom jag antar att vi bara inte berättade för någon, men vi berättade för varandra i början av det här projektet att det skulle ha ett begränsat datum. Vi avslutade den tiden, och nu går vi in i solnedgången, förklarade Bridgers enligt Billboard.

Baker tillade att det känns bra att ha ett slutdatum.


– Vi släppte skivan ut i världen och det räcker. Förstår du?

– Det är därför vi har dykt upp och arbetat så hårt, för vi visste att vi inte var tvungna att upprätthålla det. Och det är som att "det här var vår chans". Så, jag glad att vi tog den, sa Dacus.

Bridgers utnyttjade sedan tillfället för att uttrycka sina åsikter om rockmusikens framtid och den ökande närvaron av kvinnor inom genren.


– Jag har något att säga om kvinnor. Den före detta chefen The Recording Academy, Neil Portnow, sa att om kvinnor vill bli nominerade och vinna Grammys, bör de "kliva fram". Han anklagas också för sexuellt våld. Så till honom skulle jag vilja säga: "Jag vet att du inte är död ännu. Men när du är det, ruttna i piss".

Baker stöttade hennes uttalande och kommenterade att det var "ganska rock and roll".

Under kvällen vann Boygenius tre Grammy-statyetter: bästa rockframträdande, bästa rocklåt för Not Strong Enough och bästa alternativa musikalbum för The Record.


LÄS OCKSÅ: GRAMMYS 2024: Här är alla vinnare

ANNONCE