Nyhet

Rasmus Gozzi stod som låtskrivare – trots Fröken Snusks avstånd

Låtskrivarna bakom Fröken Snusks Melodifestivalsbidrag, Unga & Fria, har ändrats hos upphovsrättsorganisationen Stim, rapporterar Aftonbladet.

Innan tisdagen var Sara Ryan, André Zuniga-Asplund och Rasmus Gozzi angivna som skapare av Melodifestivalens bidrag, men inte Fröken Snusk själv. Det ändrades dock efter att Aftonbladet kontaktade Jessica W Sandberg, pressansvarig för Fröken Snusk, som menade att det var en felregistrering från musikförlagets sida.

Eric Aronson, presstalesperson för Stim, berättade för Aftonbladet att sådana ändringar inte är vanliga inom upphovsrättsorganisationen.

– Det är inte vanligt att man gör ändringar, och om man gör ändringar så brukar det snarare vara att man lägger till en person – inte att man byter ut personer.


Under Melodifestivalen presenterades Fröken Snusk och Sara Ryan som upphovspersoner till låten, vilket gjorde Unga & Fria till den enda låten i hela tävlingen med enbart kvinnliga låtskrivare.

Enligt information som Aftonbladet har fått har Fröken Snusks team även försökt ta avstånd från hennes tidigare samarbetspartner Rasmus Gozzi, som nu tillsammans med Zuniga-Asplund är borttagen som låtskrivare till Unga & Fria, under hennes deltagande i Melodifestivalen. Hon har tydligt framhållit att han inte är involverad i hennes medverkan på något sätt.

Fröken Snusks bidrag placerade sig på fjärde plats i Göteborgsdeltävlingen förra helgen. Om låten går vidare till finalen kommer att avgöras i den femte deltävlingen i Karlstad, där de tävlande som kvalificerat sig gör upp om de sista platserna.


LÄS OCKSÅ: Fröken Snusk om anklagelserna: ”Bröt ihop”

ANNONCE