Nyhet

Slayer återförenas för festivalspelningar i höst

Fyra år efter att Slayer avslutade sin avskedsturné – och två veckor efter att gitarristen Kerry King sa att en återförening var osannolik – kommer thrash metal-legendarerna tillbaka i höst för ett par festivalframträdanden.

Kvartetten – bestående av basisten och sångaren Tom Araya, gitarristerna Kerry King och Gary Holt samt trummisen Paul Bostaph – har hittills bokat Chicagos Riot Fest den 22 september och Louisvilles Louder Than Life den 27 september, rapporterar Revolver. Det blir Slayers första framträdanden sedan deras avskedsturné i november 2019.

"Ingenting jämför sig med de 90 minuterna när vi är på scenen och spelar live, delar den intensiva energin med våra fans, och helt ärligt har vi saknat det", säger Araya i ett uttalande, medan King tillägger:

"Har jag saknat att spela live? Absolut. Slayer betyder mycket för våra fans; de betyder mycket för oss. Det kommer vara fem år sedan vi såg dem."


Slayer är den första akten som annonseras för Riot Fest 2024, med resten av lineupen ännu inte fastställd. Louder Than Life har dock avslöjat hela sin lineup för i år, vilket inkluderar akter som Judas Priest, Slipknot, The Offspring, Korn, Mötley Crüe, Tom Morello, Anthrax, Mastodon, Sum41 och Evanescence.

"Vi är glada att meddela att Slayer kommer att återförenas för ett oförglömligt framträdande på Louder Than Life", säger arrangören Danny Wimmer i ett uttalande och fortsätter:

"Jag var på deras sista show på The Forum 2019 och har sedan dess arbetat för att få tillbaka dem till Louder-scenen! Med över 140 band på fem scener firar vi vår tionde Louder Than Life med den största lineupen hittills!"


Nyheten om Slayer-återföreningen kommer bara veckor efter att Kerry King berättade för Rolling Stone att han inte kunde föreställa sig att gruppen skulle återförenas inom överskådlig framtid.

"Kommer Slayer att turnera igen? Jag är ganska säker på att det inte kommer att hända. Skulle Slayer kunna spela en spelning igen? Ett sådant scenario kan dock ske", sa King och tillade att han inte hade pratat med Araya sedan den sista konserten.

"Söker jag efter det? Nej, jag förbereder mig bara för att starta min karriär. Det som händer, händer. Men jag kommer att göra detta i minst tio år till."


LÄS OCKSÅ: Kerry King avslöjar bandmedlemmar och släpper singel

ANNONCE