Nyhet

Dave Mustaine: "Jag vill ha en till konsert med Metallica, Slayer och Anthrax"

Mustaine hoppas att Slayer "kommer tillbaka från pensionen" för ett sådant tillfälle.

Megadeths Dave Mustaine vill återskapa konserterna som "the big four" – Megadeth, Metallica, Slayer och Anthrax – spelade 2010 och 2011.

I en intervju med Songfacts blev frontmannen frågad om vilka gitarrister han såg upp till. Han svarade bland annat Arch Enemy-gitarristerna Jeff Loomis (ex-Nevermore) och svenska Michael Amott, samt "killarna från Lamb Of God och Trivium".

Det ledde in Mustaine på tanken på att låta fyra nya metalband ta över tronen som the big four – möjligen med ovan nämnda gitarrister inkluderade – och spela som Megadeth, Metallica, Slayer och Anthrax gjorde. Samtidigt ser han också en möjlighet för originalen att återförenas.


– Jag tycker att det vore väldigt coolt och symboliskt om vi gjorde något på LA Coliseum, även om det bara är en show och det är allt. Slayer är från Los Angeles, så det vore enkelt för dem att bara ta sig hem direkt efteråt, säger Mustaine och menar att metalikonerna behöver "komma tillbaka från pensionen" för att spela en sådan show med tanke på deras avskedsturné 2019.

Han fortsätter:

– Personligen har jag hoppats på detta ett tag, och jag har fortsatt frågat och frågat och frågat, berättar Mustaine och förklarar att han varit i kontakt med "the big four", men utan framgång.


– De verkar inte vilja det. Men det är upp till dem.

Metallica, Megadeth, Slayer och Anthrax gjorde 14 spelningar tillsammans 2010 i Europa och Nordamerika. En av konserterna – på Sonisphere Festival i Sofia, Bulgarien – filmades och visades på biografer över hela världen innan den släpptes på DVD.

Se klipp nedan från konserten när Metallica spelar Diamond Heads Am I Evil? tillsammans med de tre andra banden.


LÄS OCKSÅ: "Jack White lämnar Twitter efter att Elon Musk tar tillbaka Trump"

ANNONCE