Nyhet

Taylor Swift stal showen under Super Bowl

Även om den amerikanska fotbollsfinalen Super Bowl bjöd på en matchrysare och en halvtidsshow av R&B-stjärnan Usher, så var alla ögon på Taylor Swift.

R&B-artisten Usher bjöd upp artister som Alicia Keys, Lil Jon och Ludacris i halvtidsunderhållningen. Han överraskade genom att ha med flera gäster som framförde några av hans mest klassiska låtar.

Alicia Keys dök upp först bakom ett rött piano och tillsammans framförde de duetten My Boo. Rapparna Lil Jon och Ludacris anslöt sedan för att framföra Yeah!, en av deras populära klubblåtar.

Men både musikaliska framträdanden och själva sportevenemanget hamnade i skuggan av årets Super Bowl.


Alla ögon var istället riktade mot superstjärnan Taylor Swift, som hade flugit in direkt från sin världsturné i Japan för att stötta sin pojkvän och Kansas City Chiefs-spelaren Travis Kelce från läktaren.

På arenan hejade Swift och hennes vänner, inklusive skådespelaren Blake Lively och rapparen Ice Spice, och verkade vinna en ölsvepartävling till fansens jubel från läktaren.

Kansas City vann årets final mot San Francisco med 25–22. Swifts pojkvän Travis Kelce storspelade, och fick en kyss när segern stod klar.


 


Swifts relation med Kelce har väckt stor uppmärksamhet, både i USA och internationellt. Fotbollsarenor har fyllts av "Swifties" som hoppas få en glimt av sin idol. På popstjärnans konserter syns numera även fotbollströjor med Travis Kelces nummer 87 på ryggen.

Super Bowl är en av de mest sedda TV-sändningarna i USA varje år och det stora intresset för Swift-Kelce-romansen förväntas leda till rekordtittarsiffror.

För artister är halvtidsshowen vanligtvis det stora dragplåstret. Tidigare år har artister som Rihanna, Katy Perry, The Weeknd, Jennifer Lopez och Shakira uppträtt.


LÄS OCKSÅ: Usher bjöd på smatterband av hits i halvtidsshow

ANNONCE