Nyhet

Usher hyllar svarta artister på Super Bowl

Den amerikanske R&B-stjärnan Usher har fått det prestigefyllda uppdraget att uppträda under halvtidsshowen på årets Super Bowl den 11 februari.

Super Bowl är den avslutande matchen i den amerikanska fotbollsligan NFL och är en av de mest sedda TV-sändningarna i USA. Under de senaste åren har framstående artister som Rihanna, Dr Dre, The Weeknd, Jennifer Lopez och Beyoncé uppträtt under evenemanget.

I en intervju med Good Morning America, citerad av The Hollywood Reporter, uttrycker Usher sin avsikt att använda sin tid i rampljuset för att hedra svarta artister som har banat väg för hans egen musikkarriär:

– Jag började inte där jag är nu och jag kom inte hit för egen maskin. Så alla som har varit en del av den resan bär jag med mig när jag går upp på scenen den kvällen.


Inför Super Bowl kommer den 45-årige R&B-stjärnan att släppa sitt nya album Coming Home den 9 februari. Det nionde studioalbumet från Usher innehåller samarbeten med artister som Latto, Burna Boy, 21 Savage, The-Dream, HER., Summer Walker och BTS:s Jung Kook.

En singel från det kommande albumet, den afrobeatinspirerade Ruin, släpptes nyligen.


 

Det är inte första gången Usher uppträder i Super Bowls halvtidsshow. Han var gästartist tillsammans med The Black Eyed Peas 2011.

LÄS OCKSÅ: Usher om den nya kärleken till k-pop: “Det var en riktig show”


ANNONCE