Nyhet

Därför försvann Fröken Snusks låtar från Spotify

Antalet lyssningar på Fröken Snusk-låten ökade med 360 procent inom loppet av en dag, men därefter försvann låten från Spotify. Nu rapporterar Dagens Nyheter om vad som låg bakom beslutet.

I flera månader hade Spotify följt artisterna Fröken Snusk och Rasmus Gozzi. Men när strömningarna plötsligt ökade med 100 000 på bara två dagar i december gick larmet, enligt källor till Dagens Nyheter. De snabba och dramatiska ökningarna ansågs vara tecken på manipulerade strömningar, vilket ledde till att flera av duons låtar togs bort från plattformen.

Även branschorganisationen Ifpi reagerade och avlägsnade låtarna Gynekologen och Rid Mig Som En Dalahäst från topplistan över svensk musik, meddelar Dagens Nyheter.

– Vi har upptäckt att det finns konsumtion på några låtar från artisten, som i vår analys inte kan förklaras som ett naturligt konsumtionsmönster, säger Ludvig Werner, VD på Ifpi, till tidningen.


De båda artisterna lovar att ”all musik kommer tillbaka” den 4 februari, enligt uppgifter från Aftonbladet, som också var först med att rapportera om låtarnas försvinnande.

LÄS OCKSÅ: Fröken Snusk-låtar bortplockade från Spotify

ANNONCE