Nyhet

Joakim Berg ger ut ny låt i samband med Förintelsens minnesdag

"När jag för väldigt länge sedan frågade om han ville sjunga på min stiftelses stipendieutdelning på Förintelsens minnesdag fick jag direkt ett tydligt ja."

Under stipendieutdelningen på Förintelsens minnesdag för Micael Bindefelds stiftelse, presenterade Joakim Berg en nykomponerad låt, Natten Äger Dagarna, tillägnad stiftelsen. Joakim Berg, mest känd som frontman för bandet Kent, deltog i evenemanget och framförde även den välkända låten Sverige.

Bindefeld, grundare av stiftelsen med fokus på att bevara minnet av Förintelsen och sprida kunskap, uttryckte sin uppskattning för Bergs deltagande i ett inlägg på Instagram.

"Jag har inte så många 'husgudar' men någon som berör mig på djupet med både personlighet, musik och ord är Joakim Berg! Han står på en helt egen plats på ett eget litet 'altare' hos mig."


Han berättade också att Berg inte tvekade när frågan om att uppträda ställdes.

"När jag för väldigt länge sedan frågade om han ville sjunga på min stiftelses stipendieutdelning på Förintelsens minnesdag fick jag direkt ett tydligt ja!! Och dessutom ville Joakim skriva en alldeles ny låt tillägnad min stiftelse och det arbete den gör!!"

Hör delar av den nya låten nedan.


 


Joakim Berg släppte debutalbumet Jag Fortsätter Glömma i maj 2022, och har sedan dess gett ut singlar som Sommaren tillsammans med Maria Jane Smith och Oslo med Simon Superti.

LÄS OCKSÅ: Joakim Berg dök upp på scen med Lars Winnerbäck

ANNONCE