Nyhet

Uppgifter: Charli XCX skriver musik till Britney Spears comeback-album

Den brittiska electropop-stjärnan arbetar på Britney Spears nya album, rapporterar The Sun. Det blir den första skivan från Spears sedan 2016.

Britney Spears förbereder sig för en comeback till musikscenen efter en paus sedan albumet Glory från 2016, enligt uppgifter till The Sun. Efter en lång rättslig strid med sin pappa kring förmyndarskapet avsattes Jamie Spears från rollen som förmyndare 2021.

Den amerikanska sångerskan har dock gjort gästframträdanden på låtar som Mind Your Business av will.i.am och Elton Johns Hold Me Closer från 2022.

Källor avslöjar nu att Charli XCX tros vara en del av skrivteamet för Britney Spears kommande album. Arbetet på den hemliga skivan har pågått under en längre tid och förväntas släppas under 2024.


"Charli har en imponerande meritlista när det kommer till att skriva smarta poplåtar", berättar källan till The Sun. "Hon gick in i studion tidigare i år för att skapa låtar med Britneys vägledning om vad hon söker. Resultatet blev en riktigt stark låt som förväntas bli en del av albumet".

Den brittiska popartisten hade tidigare skrivit låtar till Spears album Britney Jean år 2013, men ingen av dem kom med på skivan. Hon var också planerad att medverka på en remix av Slumber Party, men enligt en intervju förra året på Watch What Happens Live With Andy Cohen, berättade hon att "det inte fungerade med tajming och allt".

Utöver sitt samarbete med Britney Spears har Charli XCX arbetat på egen musik – däribland det hyllade albumet Crash från 2022, inklusive samarbeten med sin fästman, George Daniel från The 1975 och svenska Robyn.


LÄS OCKSÅ: Britney Spears om förmyndarskapet: "Gjorde det för mina barns skull"

ANNONCE