Nyhet

X blockerar sökningar på Taylor Swift efter fejkbilder

Sökningar efter Taylor Swift har nu hindrats på plattformen X efter att förfalskade nakenbilder av artisten cirkulerat, rapporterar BBC.

Under den senaste veckan har en stor mängd falska bilder spridits på X, och en av dessa bilder har påståtts ha visats över 47 miljoner gånger, enligt New York Times.

Taylor Swifts fans är upprörda över bilderna och har riktat skarp kritik mot plattformen för att de tillät spridningen. Fansen har även försökt motverka spridningen av bilderna genom att dela positiva foton och uppdateringar om artisten, med hashtagen "Rädda Taylor Swift".

Även Vita huset har reagerat på händelsen och kallat spridningen av dessa AI-genererade bilder för "alarmerande". Flera amerikanska politiker har dessutom krävt nya lagar för att kriminalisera spridningen av förfalskade bilder.


Trots att flera konton som delade de falska bilderna har stängts av, har innehållet också spridits på andra plattformar. X meddelade i fredags att de har en nolltoleranspolicy när det gäller sådant innehåll och att de vidtar åtgärder mot konton som sprider det.

I ett mejl till BBC förklarar X att blockeringen av sökningar efter Taylor Swift genomfördes med "stor försiktighet", med fokus på att prioritera säkerheten i frågan.

LÄS OCKSÅ: Taylor Swift ger miljonbonus till sin personal


ANNONCE