Nyhet

Nästa generation AirPods får (kanske) inbyggda kameror

Ryktena går att när fjärde generationens AirPods kommer ut på marknaden, kommer de med inbyggda kameror som kan känna igen handtecken

Det är en rapport från analytikern Ming-Chi, som har specialiserat sig på vad Apple sysslar med, som menar att nästa upplaga av Apples AirPods dyker upp år 2026, och att de kommer ha inbyggda IR-kameror.

Tanken skulle, enligt Ming-Chi, vara att kameran kan fånga upp handtecken som kan användas för att styra volymen eller kanske hoppa över ett spår framåt eller bakåt. En annan möjlighet är att kameran kan användas i samarbete med till exempel Apple Vision Pro – deras VR-headset – och ge ett mer komplett rumsligt ljud, genom att följa huvudrörelserna bättre.

Dessutom finns rykten om att nästa version av AirPods får en bättre passform och bättre ljud.


Apple behöver se till att något händer i detta segment, för deras marknadsandel har fallit från 48% år 2019 till runt 21% år 2023, och mycket tyder på att marknadsandelen kommer att falla ytterligare, om Apple inte kommer med någon större innovation i nästa version. En IR-kamera skulle kunna vara precis det som saknas.

LÄS ÄVEN: Ny surfplatta – skapad för musikälskaren

ANNONCE