Nyhet

Nya headsets från dammsugarproducent

Dyson har precis lanserat en ny serie headsets – Dyson OnTrac

Det engelska företaget Dyson är kanske mest känt för sina dammsugare, men faktiskt har de också headsets på hyllorna, och nu har de precis lanserat sin nya Dyson OnTrac headset-serie.

Det finns många stora löften från Dyson, bland annat borde bullerreduceringen vara exceptionellt bra och det borde vara upp till 55 timmars användning i batteriet, som Dyson för övrigt har gömt i huvudbygeln. Denna placering av batteriet borde samtidigt säkerställa en balanserad viktfördelning.

För att säkerställa en bra aktiv bullerreducering, använder sig Dyson av en speciellt utvecklad algoritm, som använder åtta mikrofoner för att registrera yttre ljud 384 000 gånger per sekund, vilket sedan används för att ta bort externa buller från ljudet som sänds in i användarens öra.


Samtidigt är headsetet designat med en inre geometri som hjälper till att reducera upp till 40dB ovälkommet buller.

Enligt Dyson kan hörlurarna återge ljud i frekvensområdet 6Hz till 21 000Hz, och själva hörlurskåporna är vinklade 13 grader mot örat, för att ge en mer direkt ljudupplevelse.


För att säkra bra samtal, har Dyson utrustat den nya serien av headsets med dubbla beam-forming mikrofoner, så att de effektivt kan uppfånga din röst när du är mitt i ett telefonsamtal.

Slutligen berättar Dyson i pressmeddelandet att headsetet konstant övervakar volymen i örat och omgivningen, och indikerar potentiellt skadliga nivåer genom realtidsrapporter i MyDyson-appen.

Helt billigt är headsetet däremot inte, priset kommer att ligga på ungefär 3 800 kronor, och sedan kan man köpa till extra öronkåpor i olika färger för runt 400 kronor per färg.


LÄS ÄVEN: Sonos på väg med ny soundbar

ANNONCE