Nyhet

ROSKILDE 2024: Jelassi och Boko Yout klara för festivalen

Den danska festivalen fyller idag på med 42 nya akter. Bland dem hittar vi svenska Jelassi, Boko Yout, Stella Explorer, Bitoi och Lover's Skit. Dessutom står det klart vem som öppnar den orangea scenen.

De första dagarna av Roskilde kommer att tillägnas nya artister från de nordiska länderna, och idag avslöjar den danska festivaljätten alla 42 First Days-artister som kommer att inleda årets festival.

Bland dessa akter hittar vi bland andra den norska singer/songwritern Ramón, som snabbt har blivit ett stort namn i sitt hemland, danska rave-futuristiska Fochs Koshka och den svenska visionära artisten Boko Yout, som definierar sin musik som afro-grunge.

First Days-programmet kommer att introducera en rad up and coming-akter för en stor festivalpublik. Under de senaste åren har akter som Eee Gee, Jada och Deki Alem uppträtt under festivalens tidiga dagar.


– En av våra viktigaste uppgifter är att skapa utrymme för nya insikter och idéer bland de yngre generationerna och att driva på för en mer likvärdig tillgång till scenen, säger Anders Wahrén, Roskilde Festivals programdirektör, i ett pressmeddelande.

Dansk hiphop-sensation för att öppna huvudscenen

Idag avslöjar även Roskilde Festival vem som kommer att spela öppningskonserten på den orangea scenen, festivalens ikoniska huvudscen. I år går äran till den danska rapparen Lamin.


– Lamin är en superstjärna inom dansk hiphop och en hårt arbetande artist som har banat sin egen väg och etablerat sig som en av de betydande rösterna i vår tid, säger Anders Wahrén.

DAGENS SLÄPP TILL ROSKILDE:

802 (DK)
AGGi (DK)
Allen Anjeh (DK)
Angående Mig (DK)
Astrid Engberg (DK)
The Bird (DK)
Bitoi (SE/DK)
Boko Yout (SE)
Deb Foam (DK)
Elsked (DK)
Fine (DK)
Fochs Koshka (NO)
Haloplus+ (DK)
Helena Gao (DK)
Ilma (DK)
Jelassi (SE)
Jeremy Troy (DK)
Katla (DK/FO)
Kingtommi (DK)
Kundo (DK)
Lover's Skit (SE)
Mija Milovic (DK)
Mowgli (DK)
Nøx (DK)
Omsorg (DK)
Paydar (DK)
Ramón (NO)
Rebebe (DK)
Rot Away (DK)
Sandra Hussein (DK)
Shamelezz Dragshow (DK)
Sliteneliten (NO)
Snuggle (DK)
Stella Explorer (SE)
Syl (DK)
Tamara (DK)
Tigeroak (DK)
Uro (DK)
Users (DK)
Vulvatorious (DK)
Yör (DK)
Zoumer (DK)


Utöver dagens släpp kommer artister som Foo Fighters, Kali Uchis, Skrillex, Doja Cat, Jungle och PJ Harvey att spela på Roskilde i år. Festivalen äger rum mellan 29 juni till 6 juli.

LÄS OCKSÅ: ROSKILDE 2024: Doja Cat och Ice Spice klara för festivalen

ANNONCE