Nyhet

VIDEOPREMIÄR: 80-talsdoftande hårdrock från hockeyrinken

Svenska hårdrocksbandet Nestor släpper idag sin nya singel Victorious tillsammans en ny musikvideo.

Men en låt som liknar en klassisk sport-anthem var idén att återskapa känslan av hockey-filmklassiker som Youngblood och Slagskott. Detta åtagande tog Nestor hela vägen till den skånska småstaden Glimåkra där de hittade en tidsenlig hockeyrink och lokalbefolkning som gjorde sitt yttersta för att hjälpa till med produktionen som allt som allt inkluderade ett hundratal personer, med band, crew, statister och vänner från Falköping och andra platser.

Hockeyexperten Niklas Wikegård medverkar i musikvideon som bandets coach och även skådespelaren Per Ragnar återvänder än en gång i rollen som bandets ständige nemesis Bror Mörck. Dessutom syns forne Tre Kronor-spelaren Maria Rooth, såväl som sociala media-fenomenen Isak “Fjortisper” Löb och Emilia “Bettan” Rehnberg. Likaså vänner och spelare från hemstadens lag Falköping Blue Riders.

Victorious är den första singeln från bandets kommande album Teenage Rebel som släpps den 31 maj. Lyssna på låten och se musikvideon nedan!


Förutom ny musik kommer bandet även spendera året med att öppna för Europe, spela på fastlandet i Sydamerika för första gången, samt arrangera egna musikfestivalen NestorFest för tredje året i rad hemma i Falköping.

LÄS OCKSÅ: Festivalsnack med Nestor: "Att vara fri, ung och inte duscha på fyra dagar"


ANNONCE