Nyhet

New Order i ny kampanj mot psykisk ohälsa

Bandet uppmärksammar världsdagen för psykisk hälsa i ny kampanjvideo.

New Order uppmärksammar världsdagen för psykisk hälsa genom att samarbeta med välgörenhetsorganisationen CALM (Campaign Against Living Miserably) i en ny kampanjvideo för att förebygga självmord, rapporterar NME.

Videon, som delades under torsdagen via bandets och organisationens sociala medier, syftar till att öka medvetenheten om psykisk ohälsa och stötta dem som kämpar med självmordstankar.

I bakgrunden spelas New Orders låt Your Silent Face, och bandet, som är ambassadörer för CALM, har en personlig koppling till ämnet. I maj 1980 tog Ian Curtis, sångaren i New Orders föregångare Joy Division, sitt liv efter en längre tids kamp mot depression och epilepsi.


New Order har samarbetat med CALM sedan innan och släppte tidigare i år en Blue Monday-tröja designad av Peter Saville för att stödja självmordsprevention. Detta var andra året i rad som bandet samverkade med organisationen.


"Att inleda en konversation med någon kan vara livsförändrande. Det är därför vi kände att texten ’how does it feel’ passade perfekt för budskapet vi vill förmedla genom CALM:s Blue Monday-tröjor. Alla insamlade medel kommer att hjälpa CALM att finnas där för ännu fler människor som kämpar", säger bandet.

LÄS OCKSÅ: New Order släpper nyutgåva av klassiskt album

ANNONCE